Πολιτική Υγείας

Έρχονται οι διαθεσιμότητες σε γιατρούς -εργαζόμενους ΕΟΠΥΥ! Πότε ξεκινούν

Το δρόμο της αποστολής έχουν πάρει ήδη τα «φύλλα πορείας» για τη διαθεσιμότητα των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς είναι ήδη έτοιμα στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Βάση του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα καταργεί τις θέσεις στον ΕΟΠΥΥ, εκτός εκείνων των εργαζομένων που χρειάζονται για τη λειτουργία του Οργανισμού ως αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Όσες θέσεις καταργηθούν τόσες θα επανασυσταθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) όπου θα μετακινηθεί το προσωπικό, αφού πλέον το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα λειτουργεί υπό τις ΥΠΕ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διάρκεια της διαθεσιμότητας – κινητικότητας δε θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες. Υπολογίζεται ότι 8.691 θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας από την οποία εξαιρούνται 1.089 εργαζόμενοι (289 υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας, 203 των περιφερειακών υπηρεσιών, εννέα γιατροί και 88 υγειονομικοί υπάλληλοι).

Ταυτόχρονα με τα φύλλα πορείας συστήνονται θέσεις προσωπικού στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν κατά προτεραιότητα γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με την προϋπόθεση να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ θα μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις µε τον ΕΟΠΥΥ Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα μπουν στο νέο σύστημα ΠΦΥ θα λάβουν βαθμό κατόπιν κρίσης από ειδικό υπηρεσιακό όργανο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button