Πολιτική Υγείας

Έρχονται οι δικαστικές αποφάσεις για το πλαφόν στα φάρμακα!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες αποφάσεις των δικαστηρίων μεταξύ αυτών και του ΣτΕ, για το θέμα του πλαφόν στις συνταγές των φαρμάκων. Πρώτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Άλλωστε το περιθώριο που είχαν οι γιατροί με βάση τη νομοθεσία να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ήταν δύο μήνες οι οποίοι ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες δεδομένου ότι το μέτρο του πλαφόν άρχισε να εφαρμόζεται στις 15 Ιανουαρίου.
Και μπορεί στο αρχικό μέτρο να εντάχθηκαν εξαιρέσεις δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα στο σύνολο των 60.000 γιατρών που υπάρχουν στη χώρα. Εξάλλου οι εξαιρέσεις που εφαρμόσθηκαν δημιούργησαν εκτός των άλλων γιατρούς πολλών ταχυτήτων. Αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν όσα φάρμακα επιθυμούν ή χρειάζονται οι ασθενείς τους και οι υπόλοιποι που έχουν περιορισμούς.

Πάντως πηγές του healthreport.gr αναφέρουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις σκέφτεται να τροποποιήσει την αρχική του απόφαση υιοθετώντας στο σύνολο των γιατρών έναν μέσο όρο ανά συνταγή που αναλογεί σε κάθε ειδικότητα. Αίτημα που του είχε τεθεί και από ιατρικούς συλλόγους. Ωστόσο μια τέτοια απόφαση αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button