ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται οι Διοικητές Νοσοκομείων μετά τους Διοικητές των ΥΠΕ! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Διοικητές Νοσοκομείων σε …αναμονή. Μετά τον διορισμό των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία.

Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως η Διαρκής Επιτροπή της Βουλής θα δώσει το πράσινο φως για τον διορισμό των νέων Διοικητών των ΥΠΕ, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Διαβάστε ΕΔΩ τις προτάσεις του Βασίλη Κικίλια: «Ιδού οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα»

Για τους Διοικητές Νοσοκομείων πάντως θα ακολουθηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού και της προκήρυξης αλλά με αυστηρότερα κριτήρια, λένε υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr γι αυτό και η όποια αλλαγή προσώπων θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Ήδη βέβαια έχουν γίνει και επαφές με στελέχη που είναι κοντά στην κυβέρνηση ώστε να αναλάβουν κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας που αποτελούν και τη βιτρίνα του ΕΣΥ και όπου θα εφαρμοσθούν οι πρώτες αλλαγές της κυβέρνησης.

Όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, για τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας γίνονται συζητήσεις με πολλά στελέχη, αλλά αξιοσημείωτο είναι ότι ασκούνται και πιέσεις από παλαιούς Διοικητές που θέλουν να επιστρέψουν μετά την απομάκρυνσή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να δούμε γνώριμα πρόσωπα που έχουν ξαναπεράσει από το ΕΣΥ.

Ωστόσο όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr η εντολή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να τεθούν κριτήρια αξιοκρατικά κι αν υπάρχουν επικεφαλής Νοσοκομείων που θεωρούνται αποδοτικοί, να παραμείνουν. Όμως σύμφωνα με την αξιολόγηση που έχει γίνει ήδη, δεν φαίνεται να είναι πολλοί οι σημερινοί Διοικητές Νοσοκομείων που έχουν πιθανότητες να παραμείνουν στη θέση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας αστυνομικός, ένας πρώην συνεργάτης του Πολάκη και ένας «παλιός» στη Διοίκηση των ΥΠΕ! Τα νέα πρόσωπα της Υγείας

Ξεκίνησε η αναζήτηση για Διοικητές Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Έτοιμο το σχέδιο για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button