ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται οι νέες συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι είπε ο πρωθυπουργός

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ υπό νέους όρους.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκαν οδηγίες να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να δοθεί άλλη μία παράταση. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Προς νέα παράταση οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ έως τέλος Οκτωβρίου! Άγριος καβγάς στη Διαπραγμάτευση»

Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως οι όποιες συζητήσεις του ΕΟΠΥΥ με τον ιατρικό κλάδο θα πρέπει να επιταχυνθούν με μέλημα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Γεγονός βέβαια που σημαίνει ότι τα άγρια παζάρια και οι περικοπές προς τους γιατρούς δε θα αποφευχθούν.

Η υπόθεση όμως θα πρέπει να κλείσει άμεσα και γιατί η παράταση των συμβάσεων λήγει στο τέλος Οκτωβρίου και γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε δημοσίως για το θέμα.

Το πρώτο δείγμα πάντως της νέας σύμβασης που αποκάλυψε το HealthReport.gr και είναι υπό διαπραγμάτευση δείχνει διάφορες παγίδες για τους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για γιατρούς- φυσικοθεραπευτές! Όλες οι παγίδες»

Όλα δείχνουν πάντως πως με τις νέες συμβάσεις θα δοθεί πιθανότατα μια ευκαιρία και στους νέους γιατρούς να συνάψουν συμφωνία με τον Οργανισμό κάτι για το οποίος άλλωστε έχει δεσμευτεί και δημοσίως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με την πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη στο HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr: «Τι θα κάνω με τις νέες συμβάσεις και τις πληρωμές των γιατρών»!

ΕΟΠΥΥ: Τι θα γίνει με τις συμβάσεις των νέων γιατρών!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button