ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται οι προσλήψεις γιατρών στα Επείγοντα των Νοσοκομείων! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Με 500 γιατρούς σκοπεύει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενισχύσει τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Νοσοκομεία όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων.

Οι προσλήψεις και η νέα ειδικότητα επείγουσας ιατρικής

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί μέσα από δύο παρεμβάσεις να μετατρέψει τα επείγοντα των νοσοκομείων σε αυτόνομα τμήματα των Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας: «Ήδη προωθείται η προκήρυξη περίπου 500 θέσεων μονίμων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων όλης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί η θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική».

Βέβαια οι συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν προαναγγελθεί εδώ και μήνες.

Από την άλλη η θέσπιση νέας ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής αναμένεται να ενεργοποιηθεί στη χώρα μας με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τις ειδικότητες και παρουσιάζει επίσης καθυστέρηση.

Με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις ο χρόνος δημοσιοποίησής του μετατέθηκε για τους πρώτους τρεις μήνες του 2018. Διαβάστε πάντως ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας σήμερα το 60%-80% των περιστατικών που αντιμετωπίζονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Αυτό δημιουργεί προβλήματα έγκαιρης και ποιοτικής ανταπόκρισης των νοσοκομείων στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά , εντείνει την εργασιακή πίεση στο προσωπικό και την ταλαιπωρία των ασθενών» σημειώνει ο υπουργός Υγείας Αν.Ξανθός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι πληροφορίες

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των ασθενών στα νοσοκομεία το 2018! Οι τέσσερις μεγάλες αλλαγές

Αλλαγές στις ειδικότητες από το 2018! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button