ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται οι προσλήψεις για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι η κυβέρνηση προωθεί με διαδικασίες εξπρές τη δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία.

Ήδη στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που βρίσκεται στη Βουλή και ψηφίζεται άμεσα, προβλέπεται η δημιουργία 465 θέσεων ειδικευμένων γιατρών ώστε να στελεχώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
Διαβάστε το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Απρίλιο το HealthReport.gr: “Έρχονται αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τα σχέδια του υπ.Υγείας”.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, σε περίπου 15 ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την προκήρυξη των 465 θέσεων γιατρών για την κάλυψη των αδύναμων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως αναφέρει και το νομοσχέδιο, η κατανομή των θέσεων θα γίνει με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ «η έγκριση για προκήρυξη θέσεων των εν λόγω ιατρών, δύναται να δίνεται για μία ή και περισσότερες από τις προβλεπόμενες στη σύσταση θέσεων ειδικότητες».

Ποιες ιατρικές ειδικότητες θα πάνε στα ΤΕΠ

Στόχος είναι – όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– το Φθινόπωρο να έχουν ήδη προσληφθεί οι γιατροί, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα περισσότερα νοσοκομεία ή τουλάχιστον να έχουν συγκροτηθεί τα νέα τμήματα.

Τα ΤΕΠ θα στελεχώσουν κυρίως οι εξής γιατροί: παθολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί χειρουργοί και αναισθησιολόγοι.

Σε ότι αφορά στις υποδομές, ήδη σε κάποια νοσοκομεία οι χώροι είναι έτοιμοι από το παρελθόν, ενώ όπου χρειάζονται κτιριακές παρεμβάσεις για διαχωρισμό των τμημάτων, αυτές θα γίνουν επίσης με διαδικασίες εξπρές ξεκινώντας από τα μεγάλα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Έρχεται με διαδικασία εξπρές το νομοσχέδιο για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Αποκλειστικές πληροφορίες

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button