ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται οι πρώτοι διοικητές των νοσοκομείων!

Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο καθώς έχει καταρτισθεί η λίστα με όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να διοικήσουν ένα νοσοκομείο.
Μέχρι τις 15 Μαρτίου το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται να έχουν διορισθεί οι πρώτοι διοικητές νοσοκομείων.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η αξιολόγηση των βιογραφικών έχει οριστικοποιηθεί και τα πρώτα στελέχη μετά την προσωπική συνέντευξη θα αναλάβουν καθήκοντα κυρίως στα νοσοκομεία των νησιών.
Άλλωστε οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στα νησιά ήταν πιο λίγες και συνεπώς πιο εύκολο να αξιολογηθούν.

νοσοκομεία 3

Πάντως οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετίζονται όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, και με το μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αλλά και με τις προσεκτικές κινήσεις που επιχειρούν να κάνουν τα στελέχη της Αριστοτέλους για να αποφύγουν και το κακό …μάτι της τρόικας. Μια τρόικα που βεβαίως παρακολουθεί στενά και το θέμα της στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr. Στόχος φυσικά να μην κομματικοποιηθεί η διαδικασία και με τους διοικητές των νοσοκομείων. 

νοσοκομεία 1

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μέσω του Γενικού Γραμματέα και προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης των νέων διοικητών των νοσοκομείων Π.Γιαννουλάτου, είχε διαβεβαιώσει ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά. Δείτε ΕΔΩ τι είχε πει αποκλειστικά στο HealthReport.gr: «Πως θα διορίσουμε τους διοικητές στα Νοσοκομεία! Όλη η διαδικασία»

Αμέσως μετά τη στελέχωση των Νοσοκομείων των νησιών που θεωρούνται κρίσιμα λόγω και του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος, σειρά θα έχουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αλλά και τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα που υπάρχουν στη χώρα. Από τα πρώτα στελέχη που θα διορισθούν θα είναι σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τότε όμως η αγωνία των υποψηφίων μεγαλώνει. Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Υγείας δέχεται δεκάδες κλήσεις υποψηφίων διοικητών νοσοκομείων, που έχουν υποβάλει αίτηση και περιμένουν να κληθούν για την προσωπική συνέντευξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμη η λίστα με τους διοικητές των νοσοκομείων!

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button