ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται οι τελευταίες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου! Όλο το παρασκήνιο

Τελευταίες πινελιές θα βάλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αλλαγές που βέβαια δε θα τροποποιούν επί της ουσίας τις ρυθμίσεις που προωθούνται.
Ωστόσο αναμένεται να ενσωματωθούν κάποιες αλλαγές που έχουν προτείνει οι γιατροί και προκαλούν αναστάτωση στον κλάδο.

Αυτό που φαίνεται ότι παζαρεύεται μέχρι την τελευταία στιγμή είναι ο τρόπος που θα αμείβονται οι γιατροί που θα συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα. Δείτε ΕΔΩ τι ρύθμιση που βάζει φωτιές: «Θες γιατρό; Πέρνα πρώτα από τον οικογενειακό! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους γιατρούς για το νέο σύστημα παραπομπών»

Όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε σκοπεύει να αλλάξει το αυστηρό σύστημα παραπομπών (gatekeeping) που προωθεί στο νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Ιατρικών Συλλόγων, το μόνο που αναλύεται προς ώρας είναι ο τρόπος πληρωμής των γιατρών.

Πάντως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου της πρωτοβάθμιας αναμένεται να ξεκινήσει συζήτηση για την τροποποίηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την αμοιβή των γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο τσεκούρι σε εξετάσεις και νοσηλείες με τα τελικά προαπαιτούμενα της τρόικας! Όλη η λίστα

Για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική μόνο με παραπομπή! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Θες γιατρό; Πέρνα πρώτα από τον οικογενειακό! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους γιατρούς για το νέο σύστημα παραπομπών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button