ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχονται πιο αυστηρά πρωτόκολλα για τη χορήγηση φαρμάκων! Έκτακτη σύσκεψη

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής για τα πρωτόκολλα προκειμένου να εξετασθούν νέα πιο αυστηρά κριτήρια που θα λαμβάνονται υπ’ όψιν πριν δοθεί ένα φάρμακο για την καταπολέμηση μιας συγκεκριμένης πάθησης.

Νέες οδηγίες προς τους γιατρούς

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας -όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr -αναμένεται να συντάξει νέες κατευθυντήριες οδηγίες προς τους γιατρούς με νέους περιορισμούς, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζουν πιο εμπεριστατωμένα στοιχεία ότι ένα φάρμακο θα έχει άμεση αποτελεσματικότητα για έναν ασθενή.

Με τα νέα πρωτόκολλα αναμένεται να δυσκολέψει η χορήγηση φαρμάκων, καθώς εκτός των άλλων θα καθορισθεί και με ποιες ουσίες θα ξεκινά η θεραπεία μίας πάθησης πριν δοθεί το ακριβότερο ή πιο καινούριο σκεύασμα.

Νέα σύσκεψη την Πέμπτη και για τη φαρμακευτική δαπάνη

Στο μεταξύ την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και προγραμματισμένα και η επιτροπή που έχει δημιουργηθεί και με παράγοντες της αγοράς, για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να συζητηθεί- όπως λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr– και η πιθανότητα έκδοσης μιας νέας υπουργικής απόφασης βάση της οποίας θα καθορίζονται οι τιμές των φαρμάκων από δω και πέρα.

Άλλωστε η τελευταία υπουργική απόφαση που καθόριζε επ’ ακριβώς τα κριτήρια για τις τιμές των φαρμάκων, φαίνεται ότι καταστρατηγήθηκε -όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr- σε κάποιες περιπτώσεις σε γνώση του υπουργείου Υγείας, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς: «Μας έκοψαν τα νέα φάρμακα»

Ανατροπή στους φαρμακοποιούς: Γιατί δεν εξελέγη ο Κ.Λουράντος; Όλο το παρασκήνιο

Ξεκινούν τα «παζάρια» για τις τιμές στα φάρμακα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας! Οι επιπτώσεις στους ασθενείς

Τέλος στα φάρμακα νέας γενιάς για καρκινοπαθείς! Οι πρώτες επιπτώσεις του μνημονίου

Φαρμακοβιομηχανίες προς υπ.Υγείας: Δεν φθάνουν τα κονδύλια για τα φάρμακα! Στο κόκκινο για τα νέα μέτρα

Μπαίνουν και ιδιώτες στο ΙΦΕΤ για τη διακίνηση φαρμάκων; Έξαλλοι οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button