ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται πληρωμές για τις πρόσθετες εφημερίες! Τι προανήγγειλε το υπ.Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πληρωμές για τις πρόσθετες εφημερίες που έχουν περικοπεί εδώ και περίπου έναν χρόνο θα πρέπει να περιμένουν άμεσα οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Τουλάχιστον αυτές είναι οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Ειδικότερα οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) ενώ γνωρίζουν τις πρόσθετες εφημερίες που γίνονται από τους γιατρούς λόγω έλλειψης προσωπικού, περιορίζουν τα κονδύλια που αποστέλλουν στα νοσοκομεία, με συνέπεια το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ να μην πληρώνεται τα δεδουλευμένα του.

Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως έντονο τους τελευταίους 10 μήνες σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αφού εκατοντάδες γιατροί του ΕΣΥ ενώ έχουν κάνει πρόσθετες εφημερίες από αυτές που προβλέπονται από το νόμο, δεν τις πληρώθηκαν ποτέ. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά το μόνιμο πρόβλημα με απλήρωτες εφημερίες: «Συνεχίζεται η αναστάτωση από τις απλήρωτες εφημερίες στους νοσοκομειακούς γιατρούς!»

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει πάντως ότι θα δώσει άμεσα λύση.

Τι δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Υγείας

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην πρόσφατη συνάντηση του με την ΟΕΝΓΕ δεσμεύτηκε ότι θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημα.
Ειδικότερα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ ότι οι πρόσθετες εφημερίες θα πληρωθούν άμεσα αφού θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να τακτοποιηθεί το θέμα.

Μάλιστα ο κ.Κοντοζαμάνης επεσήμανε επίσης ότι μελετάται να αυξηθούν τα κονδύλια στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) ώστε να μην προκύπτουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΣ: Υπερχρεώσεις έως και 2000% από τον ΕΦΚΑ σε γιατρούς

Οφειλές χιλιάδων ευρώ από ιδιωτικές κλινικές σε γιατρούς για ασφαλιστικές εισφορές! Στα κάγκελα ο κλάδος

Χάνονται οι άδειες γιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ πριν το 2018! Επείγουσα εγκύκλιος

Προς ακύρωση η προκήρυξη για τις προσλήψεις γιατρών στα ΤΕΠ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button