ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών! Που θα διορισθούν νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό

Άλλωστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του δεσμεύτηκε για 4500 προσλήψεις όλων των κατηγοριών, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ιδιαιτέρως πιεστική.
Εξάλλου οι δεσμεύσεις αυτές έχουν …ανεβάσει ψηλά τον πήχη με συνέπεια γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ να περιμένουν να υλοποιηθούν άμεσα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε πως το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε αρχικά τη διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Συγκεκριμένα κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες.

«Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια» σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός που δεσμεύεται πως άμεσα θα προωθηθούν και μόνιμες προσλήψεις γιατρών.
Όπως επισημαίνει, στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015.

«Προχωράει και η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν και είχαν «παγώσει» τη μνημονιακή περίοδο, ενώ άμεσα θα προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Οι μόνιμες θέσεις των γιατρών θα ενισχύσουν τμήματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αφορούν κυρίως άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Επίσης η ηγεσία του υπουργείου υγείας αναφέρει πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επίσης η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Ακόμα, για την άμεση και ταχύτερη κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του.

Τέλος, στα πλαίσια του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεων από τις οποίες οι 1541 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί τα νοσοκομεία! Τεράστια προβλήματα, από την έλλειψη ρευστού

Αρχίζουν οι πληρωμές νοσηλευτών-εργαζομένων στα νοσοκομεία για τις υπερωρίες του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Νοσοκομειακοί γιατροί: Σε οικονομική ασφυξία τα νοσοκομεία! Τι ζητούν από τον υπουργό Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button