Πολιτική Υγείας

Έρχονται συγχωνεύσεις εξπρές στα νοσοκομεία! Τι θα κάνει ο Βορίδης

Καιρό τώρα η συζήτηση περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων προκαλεί αντιδράσεις σε τοπικούς φορείς και εργαζόμενους. Ενδεικτική η περίπτωση των ψυχιατρικών νοσοκομείων που θα πάψουν να λειτουργούν και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε μεγάλα γενικά νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και το εργασιακό τους μέλλον ανεξάρτητα εάν έχουν διαβεβαιώσεις πως δε θα απολυθούν. Στην περίπτωση των μικρών γενικών νοσοκομείων που αναμένεται να συγχωνευθούν οι αλλαγές στις θέσεις του προσωπικού θα είναι αναπόφευκτες.

Όπως αναφέρουν πηγές του healthreport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να ξεκινήσει τις αλλαγές από την Αττική αλλά με περιορισμένα βήματα κυρίως για να μην υπάρξει αναστάτωση στο χώρο της Υγείας και ξεκινήσουν νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι όποιες κινήσεις θα γίνουν σιγά σιγά και σε πρώτη φάση θα υπάρξει σύμπτυξη κλινικών ώστε στη συνέχεια οι αλλαγές να περάσουν …στα μαλακά.

Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δε θα πρέπει να ανοίξει σε αυτή τη φάση μέτωπα με εργαζόμενους και τοπικούς φορείς δεδομένης και της ρευστής κατάστασης που ζει η κυβέρνηση και με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button