ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται συμβάσεις στο ΠΕΔΥ με οδοντοτεχνίτες!

Συγκεκριμένα έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να υπογραφεί συλλογική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τους εκπροσώπους των οδοντοτεχνιτών, προκειμένου να προμηθεύουν τις μονάδες του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα με υλικά για οδοντιατρικές εργασίες.

Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει παρότι προς ώρας δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί το πλαίσιο συνεργασίας ειδικά σε ότι αφορά στις τιμές αποζημίωσης του κλάδου.
Ωστόσο αν υπογραφεί η συμφωνία, αναμένεται τα μέχρι σήμερα εγκαταλελειμμένα οδοντιατρεία του ΠΕΔΥ να λειτουργήσουν.

Άλλωστε παρότι οι μονάδες του ΠΕΔΥ διαθέτουν οδοντιάτρους, ελάχιστες εργασίες γίνονται λόγω έλλειψης υλικών και υποδομών.
Βέβαια στην περίπτωση που η κυβέρνηση αξιοποιήσει τελικώς πλήρως τις οδοντιατρικές υπηρεσίες στο ΠΕΔΥ ώστε να μην πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, θα χρειαστούν και προσλήψεις οδοντιάτρων και βοηθητικού προσωπικού.

Εξάλλου σήμερα το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σε όλη τη χώρα. Δείτε ενδεικτικά τι προβλέπει το σχέδιο για τα οδοντιατρεία του ΠΕΔΥ στην Πάτρα που θα αποτελέσει και «πιλοτική πόλη» για το νέο ΠΕΔΥ και είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Δείτε όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Αχαΐα! Τι αλλάζει»

Και φαίνεται πως σε εποχές κρίσης οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις σε οδοντιάτρους, καθώς μέσω ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική κάλυψη των επισκέψεων και των εργασιών.

Και ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν καλύπτει ούτε τα βασικά για την οδοντιατρική περίθαλψη, αλλά απέκλεισε πρόσφατα και τους οδοντιάτρους από τη συνταγογράφηση. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ο ΕΟΠΥΥ βλάπτει σοβαρά τα δόντια! Σε αποκλεισμό οι οδοντίατροι»

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ασφαλισμένοι σε καιρό μνημονίων, καταφεύγουν ακόμη και σε ακραίες λύσεις όπως σε …μαϊμού οδοντιάτρους. Διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ: «Δείτε πως η κρίση βλάπτει σοβαρά την στοματική υγεία των Ελλήνων»

Να σημειωθεί πως το 2015 το κονδύλι που προβλεπόταν για οδοντιατρική περίθαλψη μέσω ΕΟΠΥΥ ήταν μόλις 2 εκατ. ευρώ.
Το 2014 σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία είχαν διατεθεί 60 εκατ. ευρώ, κονδύλι που ήταν ήδη ανεπαρκές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button