ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται τα ηλεκτρονικά φαρμακεία! Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Όπως προβλέπεται στην απόφαση των κ.κ Γιώργου Σταθάκη και Ανδρέα Ξανθού αντιστοίχως, μόνο οι φαρμακοποιοί με κατάστημα ανά τη χώρα έχουν το δικαίωμα ίδρυσης ηλεκτρονικού φαρμακείου. Ταυτόχρονα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ορίζεται ως αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση της νόμιμης λειτουργίας των ηλεκτρονικών φαρμακείων στη χώρα μας.

Κυρίως, όμως, πάντα με την ΚΥΑ, δικαίωμα έναρξης λειτουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος έχουν αποκλειστικά τα φαρμακεία που λειτουργούν νόμιμα στην επικράτεια.

Για το λόγο αυτό ο ΠΦΣ θα δημιουργήσει ιστοσελίδα με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να τους χορηγηθεί η προβλεπόμενη πιστοποίηση (κοινό λογότυπο) και τη δημοσιοποίηση του καταλόγου των πιστοποιημένων ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων.

Μαγνήτης οι εκπτώσεις

Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι λειτουργούν περίπου 750 διαδικτυακά φαρμακεία ενώ πρόσφατη έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την καταγραφή, ανάλυση και αξιολόγηση των ηλεκτρονικών φαρμακείων στη χώρα μας έδειξε ότι τέσσερις στους δέκα Έλληνες προμηθεύονται online προϊόντα προσωπικής φροντίδας (π.χ. καλλυντικά), ενώ τρεις στους δέκα βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

Ο κύριος λόγος για τους οποίους όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν ένα online φαρμακείο είναι οι κυρίως οι τιμές και οι προσφορές. Ιδιαίτερα μετά τα capital controls η αγορά βρήκε πρόσφορο έδαφος αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα οι καταναλωτές που έκαναν τις αγορές τους από κάποιο ePharmacy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος οι διημερεύσεις φαρμακείων από 1η Μαΐου!

Μόνο στο HealthReport.gr: Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button