ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχονται τα θεσμικά μέτρα για τις διαπραγματεύσεις στις τιμές των φαρμάκων! Όλες οι λεπτομέρειες

Έτοιμα είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr όλα τα θεσμικά μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να γίνονται με απολύτως νόμιμο τρόπο τα «παζάρια» για τις τιμές των φαρμάκων και με απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις τελευταίες εβδομάδες έσβηνε και έγραφε τα θεσμικά μέτρα προκειμένου να εναρμονιστεί τόσο με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα όσο και με τις ανάγκες της χώρας μας.

Βέβαια όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας δεν έχει διευκρινίσει ακόμη ούτε στους άμεσα εμπλεκόμενους, εάν θα προωθήσει τα μέτρα τελικά στο νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα των δανειστών όπου άλλωστε θα ενσωματωθούν και τα νέα μέτρα για τα φάρμακα. Δείτε ΕΔΩ τι περιλαμβάνουν όλα τα νέα μέτρα για τα φάρμακα: «Ιδού τα νέα μέτρα για τα φάρμακα μετά τη συμφωνία με την τρόικα! Τι προβλέπεται για γιατρούς- φαρμακοποιούς»

Πάντως η φαρμακευτική αγορά είναι σε αναμονή για τα νέα θεσμικά μέτρα καθώς όσο καθυστερούν αυτά, τόσο καθυστερούν και οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές των φαρμάκων.

Και αυτή τη χρονική συγκυρία φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές είναι άκρως σημαντικές, αφού εάν δε γίνουν για τα νέα φάρμακα, θα πρέπει να επιβληθεί υποχρεωτικά το χαράτσι του 25% που προβλέπεται με τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν με τα προαπαιτούμενα.

Εξάλλου οι περιβόητες διαπραγματεύσεις για τα πρώτα φάρμακα, αυτά της Ηπατίτιδας, έχουν ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο και ακόμη να ολοκληρωθούν. Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας είναι να συνεχίζουμε να προμηθευόμαστε φάρμακα σε υψηλές τιμές, ενώ από την άλλη και οι ασθενείς δεν έχουν όλοι πρόσβαση στις νέες θεραπείες. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Ακριβά φάρμακα χωρίς διαπραγμάτευση! Γιατί κόπηκαν τα «παζάρια»

Προς ώρας πάντως οι τιμές που είχαν προσφερθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν φάρμακα για την Ηπατίτιδα, είναι σφραγισμένες σε ένα συρτάρι στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ όπου γίνονται και οι συζητήσεις, λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, χωρίς όμως να προχωρά η διαδικασία. Γι αυτό άλλωστε και αναμένονται τα θεσμικά μέτρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρωτικούς ελέγχους σε φαρμακευτικές και ΕΟΦ ξεκινούν μικτά κλιμάκια ελέγχου! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζουν χέρια οι διαπραγματεύσεις για τα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Στα τελικά παζάρια για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας! Τι ζήτησε η Επιτροπή. Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button