ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται 12 νέοι τομείς Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα! Οι προσλήψεις και τα κενά

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που είναι στη διαδικασία της προώθησης στη Βουλή, προβλέπει τη δημιουργία 12 Περιφερειακών Διοικήσεων Τομέων Ψυχικής Υγείας στις οποίες θα αποδίδονται «αποφασιστικές αρμοδιότητες και θα συμμετέχουν σε αυτές εκπρόσωποι των ληπτών και των οικογενειών τους με δικαίωμα ψήφου σε όλα τα επίπεδα διοίκησης» όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Στόχος είναι να υπάρξει αποσυμφόρηση των μονάδων που σήμερα φιλοξενούν ψυχικά πάσχοντες και ειδικά στην περιφέρεια της Αττικής.

Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι έχει λεπτομερές σχέδιο αναδιοργάνωσης των Τομέων Ψυχικής Υγείας ώστε να καθίσταται εφικτή η τομεοποιημένη λειτουργία, ιδιαίτερα αναφορικά με τις εφημερίες της Αττικής, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο.

Οι προσλήψεις

Ωστόσο για να υλοποιηθεί το σχέδιο απαιτείται ειδικό προσωπικό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σήμερα υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου υγείας παραδέχεται ότι «προϋπόθεση για την εφαρμογή του σχεδίου είναι η επαρκής στελέχωση των δομών της περιφέρειας και για το σκοπό αυτό έχουν προγραμματιστεί 300 προσλήψεις επαγγελματιών ψυχικής υγείας εκ των οποίων οι πρώτες θέσεις έχουν ήδη προκηρυχθεί».

Στο ΕΣΥ το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού

Στο μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκπόνησε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προκειμένου να ενταχθεί το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού στο ΕΣΥ. Ταυτόχρονα επιδιώκεται ο μετασχηματισμός του σε σύγχρονο Τμήμα Ψυχιατρικής, ενώ σε συνεργασία επίσης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται στην τελική φάση σχέδιο τροποποίησης του Άρθρου 69 που διέπει τους όρους ασφάλειας και θεραπείας των μη-υπεύθυνων υποδίκων ασθενών.

Να σημειωθεί ότι συχνά πυκνά οι νοσηλευόμενοι στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ψυχιατρείο ίδρυμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button