ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται real time έλεγχοι σε κλινικές και διαγνωστικά! Τι σχεδιάζει το υπ. Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ

Με real time ελέγχους στους μεγάλους παρόχους του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ελέγξει τα οικονομικά δεδομένα και τις χρεώσεις που γίνονται σήμερα στον Οργανισμό, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα όπως διαμήνυσε ο Βασίλης Κικίλιας στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ με τους οποίους συναντήθηκε, σχεδιάζεται η αυτοματοποίηση όλων των χρεώσεων που γίνονται από τους παρόχους για τους ασφαλισμένους.

Ο Οργανισμός αναμένεται να περάσει σε μία νέα εποχή όπου όλα θα γίνονται με αυτοματοποιημένες διαδικασίες , σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους παρόχους, γεγονός βέβαια που σημαίνει και υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ τα επόμενα χρόνια παρότι αυτή τη στιγμή μελετάται η καλύτερη αξιοποίηση των υπηρεσιών του.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και αντικατάστασης της διαδικασίας με ειδικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς! Οι μεγάλοι πάροχοι πάντως κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει η άμεση διαπραγμάτευση με τις υπηρεσίες.

Ρύθμιση οφειλών σε δόσεις

Κατά τα άλλα ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε- λένε πηγές του HealthReport.gr – ότι προωθεί ρύθμιση για είσπραξη όλων των Clawback (2014-2018) έως και 120 δόσεις και συνολική ρύθμιση των οφειλών.

Άλλωστε οι πάροχοι όλων των βαθμίδων διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για τις υπέρογκες οφειλές των προηγούμενων ετών που δεν μπορούν να καταβάλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλη η αλήθεια για τα 30 εκατ. ευρώ που έταξε ο υπουργός Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα για να σταματήσουν την απεργία!

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button