ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έτοιμες Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείας για παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης μετά την υπουργική απόφαση!

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη μεγάλες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες είναι έτοιμες να παράξουν φαρμακευτικά σκευάσματα με κάνναβη στην Ελλάδα. Μάλιστα οι κυρίαρχες ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για άμεση παραγωγή.

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη δημιουργήσει την εργοστασιακή δομή, ενώ άμεσα θα συνάψουν και συμφωνίες με καλλιεργητές ώστε σιγά σιγά να αρχίσει να παράγεται η φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας.

Φαίνεται πάντων ότι το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης η οποία ευελπιστεί ότι θα αποτελέσει μία νέα πηγή ανάπτυξης στο χώρο του φαρμάκου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το νομοθετικό πλαίσιο: “Ανοίγει ο δρόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα! Έτοιμο το νομοσχέδιο”

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει δηλώσει ότι θεωρεί αναγκαιότητα να αποτελέσει η ιατρική – φαρμακευτική κάνναβη πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων.

Να σημειωθεί επίσης ότι δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, μέσω της οποίας επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόικα καλεί σήμερα υπ. Υγείας! Ποια μέτρα δεν εφαρμόστηκαν!

Δείτε ποιος αποκάλυψε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα!

Παρασκήνια: Φαν της φαρμακευτικής κάνναβης και ο Καρανίκας!

Ιατρική κάνναβη: Θα καλύπτεται ή όχι από τον ΕΟΠΥΥ; Τι ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button