ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έτοιμες οι ρυθμίσεις για τα φαρμακεία! Τι αλλάζει στο ωράριο

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ήδη έχει ετοιμασθεί το σχέδιο βάση του οποίου θα αλλάξει το ωράριο των φαρμακείων που ισχύει σήμερα και προκαλεί πολλά προβλήματα στον κλάδο.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε δεσμευτεί σχετικά στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο υπουργός Υγείας στον κλάδο: «Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων από το Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες»

Πάντως όπως σημειώνουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο της ρύθμισης που θα αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων, είναι ήδη στο συρτάρι της οδού Αριστοτέλους και αναμένεται να προωθηθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ρύθμιση αναμένεται να ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους φαρμακοποιούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μετά την απελευθέρωση των ωραρίου έχει επιφέρει ακόμη και διχασμό στον κλάδο.

farmakopoioi

Εξάλλου υπάρχουν εκείνα τα φαρμακεία που ανοίγουν ότι ώρα επιθυμούν χωρίς μάλιστα να υπάρχει υποχρέωση να το δηλώσουν σε κάποιο αρμόδιο φορέα, ενώ ταυτόχρονα οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί, λίγα μέτρα μακριά είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κανονικά εφημερίες.

Οι ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας – όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr – θα φέρνουν ένα σταθερό ωράριο σε όλα τα φαρμακεία, χωρίς όμως να περιορίζεται η πρόσβαση για τους πολίτες όλο το 24ωρο.

Οι εφημερίες αναμένεται να είναι υποχρεωτικές για όλους, ενώ το ωράριο παρότι δε θα είναι διευρυμένο όπως σήμερα, θα επεκταθεί με το νέο σύστημα ώστε να έχουν πρόσβαση σε φαρμακεία περισσότερες ώρες οι πολίτες. Έχει διαπιστωθεί αλλωστε από το υπουργείο Υγείας ότι όταν τα φαρμακεία παραμένουν περισσότερες ώρες ανοικτά, διευκολύνονται οι πολίτες.

Οι αλλαγές αναμένεται να προωθηθούν όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, μέσα από νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πως και ποια φάρμακα θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ! Όλη η υπουργική απόφαση

Αλλάζει ο τρόπος αδειοδότησης των φαρμακείων! Τι ρυθμίζει το υπ.Υγείας

Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων από το Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button