ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έτοιμη η απόφαση για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια! Όλο το παρασκήνιο

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που μεταβαίνουν σε συνέδρια με χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες.

Μια διαδικασία που έμεινε στη μέση, καθώς μπλόκαρε από την απαγόρευση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία είχαν προσφύγει οι Ιατρικοί Σύλλογοι. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ανατροπή στις φαρμακευτικές: «Μπλόκο» στη δημοσιοποίηση ονομάτων γιατρών!»

Ήδη όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται και νομικά για τη νέα απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε αν χρειαστεί να προσαρμόσει αντίστοιχα και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Πάντως όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, όταν έρθει η απόφαση της Αρχής θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ αλλά και στις ιστοσελίδες των φαρμακευτικών εταιρειών.

Εκεί θα αναγράφεται το συνέδριο ή η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν, αλλά και πόσα χρήματα έλαβαν ως χορηγία από τις εταιρείες, ή ακόμη και πόσο ήταν το κόστος για σίτιση και διαμονή.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν κώδικα που είχαν ζητήσει οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες (αποτέλεσε αίτημα και της EFPIA) και είχε θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεως ΝΔ.

Με βάση και το νόμο, στα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες μέσω των ιστοσελίδων.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κυβέρνηση – όπως λένε πηγές του HealthReport.gr – επιδιώκει άμεσα να εφαρμοσθεί ο κώδικας, καθώς ήδη δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τη ΝΔ η οποία αρχίζει και δραστηριοποιείται εντόνως στον τομέα της Υγείας.

UPDATE

Μία ημέρα μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, ήρθε για άλλη μία φορά η επιβεβαίωση καθώς εξεδόθη η νέα απόφαση της Αρχής Προστασίας προσωικών Δεδομένων για τα ιατρικά συνέδρια.

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με την επιβεβαιώση: “Νέο «μπλόκο» της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται νέοι κανόνες για τα ιατρικά συνέδρια! Τι θα αλλάξει

Επανασχεδιάζεται ο νόμος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Στα συνέδρια και οι επικουρικοί γιατροί με την άδεια του υπ.Υγείας! Τι ρυθμίζεται

Αλλάζουν «χέρια» τα ιατρικά συνέδρια! Ποιος θα τα ελέγχει

Στα συνέδρια οι γιατροί χωρίς χλιδή αλλά με χορηγό! Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ξενοδοχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button