ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έτοιμη η διευκρινιστική εγκύκλιος για τις λίστες χειρουργείων! Οι προετοιμασίες στα νοσοκομεία

Οι αρμόδιοι των νοσοκομείων είναι σε αναμονή ώστε από μέρα σε μέρα να παραλάβουν και τις τελευταίες οδηγίες για το νέο σύστημα των χειρουργείων που περιλαμβάνει σειρά προτεραιότητας με βάση την κατάσταση των ασθενών και όχι με βάση τον …Μπάρμπα που έχουν στην Κορώνη.

Ήδη στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας οργανώνονται οι επιτροπές για τις λίστες χειρουργείων οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι 7μελείς. Εξάλλου οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν τρεις μήνες περιθώριο για να οργανωθούν.

Με βάση την υπουργική απόφαση θα γίνεται δημοσιοποίηση της λίστας των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στις ιστοσελίδες των νοσοκομείων, ώστε να μην μπορούν να παρακαμφθούν.

Με την ανάρτηση της λίστας στο διαδίκτυο ο ασθενής θα ενημερώνεται για την αναμονή ανά τμήμα και ανά νοσοκομείο.

Από τη Λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ωστόσο και αυτές οι επεμβάσεις θα δημοσιοποιούνται κάθε 15 μέρες στον ιστότοπο κάθε νοσοκομείου. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για το πως θα γίνονται οι επεμβάσεις πλέον στα νοσοκομεία: «Ξεκινούν οι λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Πως θα ορίζεται η σειρά προτεραιότητας».

Φαίνεται όμως, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, ότι σε πολλά νοσοκομεία έχουν αρχίσει ήδη τα …προσκόμματα και οι αντιρρήσεις για το πως θα πρέπει να είναι η σειρά προτεραιότητας ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα χειρουργικά τμήματα είναι σε αναμονή προκειμένου να διαπιστώσουν πως θα εφαρμοστεί στην πράξη η υπουργική απόφαση.

Πάντως εάν δεν υπάρξουν τρικλοποδιές, οι λίστες χειρουργείων θα είναι το πρώτο βήμα για την κατάργηση του φαινομένου με τα φακελάκια στα νοσοκομεία. Δεν αποκλείεται βέβαια στη διαδικασία αυτή, να εφευρεθούν και νέοι τρόποι από διάφορους, για να ξεπερνιέται η σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πως θα γίνονται τα χειρουργεία μέσα στο 2016 στα δημόσια νοσοκομεία!

Ξεκινούν οι λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Πως θα ορίζεται η σειρά προτεραιότητας

Editorial: Όταν η διαπλοκή και στην Υγεία, χτυπιέται μόνο στα λόγια…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button