Πολιτική Υγείας

Έφυγε ο Σεραφείμ Φυντανίδης.

 

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδυ των Χριστουγέννων ο επί σειρά ετών διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Σεραφείμ Φυντανίδης.

 

Ο δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα εισήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Ευρωκλινική Αθηνών για τον ετήσιο καρδιολογικό έλεγχο και εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών.

 

Εκεί υποβλήθηκε σε επέμβαση διαχωρισμού ανευρίσματος της αορτής, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του, παρουσίασε επιδείνωση και χρειάστηκε να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση.Λίγες ώρες μετά την δεύτερη λεπτή χειρουργική επέμβαση η καρδιά του δεν άντεξε και τον πρόδωσε.

 
Βιογραφικό Σεραφείμ Φυντανίδη

 
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937.
Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 – 1968.

 

Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης.Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της Ελευθεροτυπίας.

 
Εργάστηκε ως συνεργάτης της δημόσιας τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής, ενώ τον τελευταίο χρόνο ήταν πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού ”Ε”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button