Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Ήλιος και Δέρμα: Ποια είναι η κατάλληλη προετοιμασία για όμορφο μαύρισμα

Το ημερολόγιο δείχνει αρχές Ιουλίου και οι διακοπές δεν είναι μακριά. Για όσες θέλουν να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο μπρούτζινο χρώμα, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την προετοιμασία του δέρματος.

Η έκθεση στον ήλιο και στη θάλασσα μπορεί να επιφέρει ένα ακαλαίσθητο αποτέλεσμα, εάν το δέρμα δεν έχει προετοιμαστεί, δίνοντάς του «άγρια» όψη. Αλλά και στα άτομα με υπερβολική παραγωγή μελανίνης, είναι πιθανότερο να εμφανιστούν δυσχρωμίες ή εάν υπάρχουν να επιδεινωθούν.

Γι’ αυτό πριν από οποιαδήποτε εξόρμηση στην παραλία επιβάλλεται μία ολοκληρωμένη απολέπιση και ενυδάτωση.

«Θα πρέπει να γίνει ένας καθαρισμός – πίλινγκ, προκειμένου το δέρμα να είναι πιο λείο και φωτεινό και να κάνει φυσιολογική παραγωγή μελανίνης.

Τα πίλινγκ που εφαρμόζονται αυτήν την περίοδο είναι φυτικά και προσφέρουν απολέπιση, δηλαδή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και ενυδάτωση, ενώ με τη χρήση αντηλιακού δεν προκαλούν αντίδραση στον ήλιο.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται συνήθως σε μία συνεδρία, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε πολύ αφυδατωμένο δέρμα ή/και τραχύ σε ορισμένα σημεία, μπορεί να χρειαστούν 2 και 3 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 7-10 ημερών», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός.

Το πίλινγκ μπορεί να γίνει σε πρόσωπο και σώμα. Ειδικά στο σώμα μπορεί να εστιαστεί σε συγκεκριμένες περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως αγκώνες, γόνατα και πέλματα.
Μετά την απολέπιση, η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή ενυδατικών συστατικών σε μορφή κρέμας ή/και μεσοθεραπείας.

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας (απολέπιση και ενυδάτωση) είναι περίπου μία ώρα και ολοκληρώνεται χωρίς να αφήνει εμφανή σημάδια.

Σε ειδικές περιπτώσεις

Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος ενδέχεται να απαιτηθεί η χρήση μηχανημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως η ίδια σημειώνει, σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας αποφεύγονται και τα πίλινγκ με δυνατά οξέα φρούτων (AHA) και ιχνοστοιχεία, καθώς η ζέστη και ο ήλιος, αυξάνουν την παραγωγή μελανίνης και μπορούν να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας τελικά πανάδες και άλλες δυσχρωμίες. Γι’ αυτό και αυτού του είδους οι θεραπείες εφαρμόζονται κατά κανόνα τους φθινοπωρινούς – χειμερινούς μήνες.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button