ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ήρθε για να μείνει το clawback στα φάρμακα! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Ατζέντα φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει ο υπουργός Υγείας, αφού φαίνεται ότι πλέον θα εστιάσει στην πολιτική των φαρμάκων μετά το ναυάγιο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον οικογενειακό γιατρό αλλά και τις ΤΟΜΥ.

Όπως προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός από το βήμα 9ου Συνεδρίου “The Future of Healthcare in Greece” με τίτλο “Health in all Politics – Bridging Health & Finance Perspectives” η τιμολόγηση και οι επιστροφές θα είναι τώρα κεντρικό θέμα συζήτησης στο υπουργείο.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Παράλληλα αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, επεσήμανε ότι ενώ η ρύθμιση αυτή θεσπίστηκε με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, έγινε πεδίο μικροπολιτικής σκοπιμότητας από την Αντιπολίτευση, μέλη της οποίας προχωρούσαν σε δηλώσεις για δώρα της Κυβέρνησης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες. «Αυτού του είδους η ρητορεία δεν συμβαδίζει με ένα πολιτισμένο κράτος» υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Όσον αφορά στο μέτρο του clawback, υπογράμμισε ότι η διατήρηση αυτού του μηχανισμού θα οδηγήσει σε ένα πιο δίκαιο καταμερισμό πόρων.“Η ιδέα να υπολογίζουμε στο clawback τις επενδύσεις είναι σωστή, την έχω αποδεχτεί και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους εφαρμογής

Διαβάστε ΕΔΩ για το νέο πονοκέφαλο που απέκτησαν πρόσφατα οι φαρμακευτικές: Η μάχη για τις νέες υποχρεωτικές εκπτώσεις στα φάρμακα ύψους 241 εκατ.ευρώ! Πως αντιδρούν οι φαρμακευτικές εταιρείες

Πεδίο συνεννόησης

Εκτενής αναφορά έκανε και για τον κλάδο του Φαρμάκου, τονίζοντας ότι έχουν γίνει θετικά βήματα, όπως η ενδυνάμωση του πλαισίου διαφάνειας και η ανάπτυξη εργαλείων πολιτικού και επιχειρηματικού διαλόγου με κύριο την διακομματική επιτροπή για τη χάραξη μακροπρόθεσμης φαρμακευτικής πολιτικής. Στο βαθμό αυτό γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα θα πληρώσουν σε υποχρεωτικές εκπτώσεις οι φαρμακοβιομηχανίες για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων: “Αδυνατούμε να πληρώσουμε το δυσβάστακτο και άδικο Clawback”

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button