ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ήρθε το 1ο νέο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ! Πότε και που φθάνουν τα υπόλοιπα

Εδώ και χρόνια επιχειρείται να αγορασθούν νέα, αλλά η διαδικασία σκοντάφτει σε ενστάσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Διαβάστε ΕΔΩ μία χαρακτηριστική περίπτωση όπου ο διαγωνισμός για την αγορά 90 ασθενοφόρων είχε κολλήσει και πάλι λόγω ελεγκτικού συνεδρίου: «Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα 90 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Τι απεφάνθη το ελεγκτικό συνέδριο»

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι στα κάγκελα αφού είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετούν τους ασθενείς με παλαιάς τεχνολογίας οχήματα αντιμετωπίζοντας συχνά διάφορους κινδύνους. Δείτε ΕΔΩ τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι: «Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ! Τα μισά ασθενοφόρα ακινητοποιημένα»

Φαίνεται όμως πως μετά από χρόνια η διαδικασία…ξεκολλά.
Όπως ανακοίνωσε ο φορέας, ήδη έγινε η παραλαβή του 1ου από τα 90 νέα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα το όχημα παρελήφθη, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας με τη παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κ.Κ.Καρακατσιανόπουλου και του Αντιπροέδρου κ. Μ. Μυλωνά.

ΕΚΑΒ 1

Πρόκειται για το πρώτο ασθενοφόρο όχημα της προμήθειας των ενενήντα (90) νέων οχημάτων που αποτελούν μέρος του πολυετούς διαγωνισμού των 167 ασθενοφόρων οχημάτων και των 19 Κινητών Ιατρικών Μονάδων, για την κάλυψη των αναγκών παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, προκειμένου να διασφαλίσει τη πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τη περιφέρεια που – ειδικά αυτή τη περίοδο – επιβαρύνεται λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει από τις προσφυγικές ροές, επίσπευσε τις διαδικασίες για την προμήθεια του πρώτου μέρους των 90 ασθενοφόρων οχημάτων, μέσω των οκτώ (8) από τις συνολικά δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας.

ΕΚΑΒ 3

Βάσει χρονοδιαγράμματος, τα 90 νέα ασθενοφόρα οχήματα, θα παραληφθούν τμηματικά και έτοιμα προς επιχειρησιακή δράση μέχρι τον Ιούνιο, ως εξής:

8 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών του Ν. Αιγαίου,

14 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Δ. Μακεδονίας,

2 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών του Β. Αιγαίου,

25 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Κρήτης,

14 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Αν. Μακεδονίας – Θράκης,

11 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Ηπείρου,

6 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Ιονίων Νήσων,

10 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ! Τα μισά ασθενοφόρα ακινητοποιημένα

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button