Ειδήσεις Υγείας

Αίμα στα κόπρανα: Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβει;

Όπως εξηγούνοι ειδικοί της mayo clinic το αίμα στα κόπρανα σημαίνει ότι υπάρχει αιμορραγία σε κάποιο σημείο του πεπτικού συστήματος. Μάλιστα αρκετές φορές η ποσότητα του αίματος είναι τόσο μικρή, ώστε μπορεί να ανιχνευθεί μόνο με συγκεκριμένη εξέταση.

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες και τι πρέπει να κάνετε!

Εκκολπωματίτιδα

Συνήθως δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά μερικές φορές μπορεί να αιμορραγήσουν, ή να μολυνθούν.

Κολίτιδα

Είναι η φλεγμονή του παχέος εντέρου και μια από τις πιο συνήθεις αιτίες της είναι η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Αγγειοδυσπλασία

Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία τα εύθραυστα,αιμοφόρα αγγεία μπορεί να αιμορραγήσουν.

Πολύποδες, ή καρκίνος του παχέος εντέρου

Οι πολύποδες είναι καλοήθεις όγκοι που μπορεί να αναπτυχθούν, να αιμορραγήσουν και κάποια στιγμή να εξελιχθούν σε καρκινώματα. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου συχνά προκαλεί αιμορραγία που δεν είναι αντιληπτή με γυμνό μάτι.

 

 

 

 

 

 

Προβλήματα στον οισοφάγο: Η εμφάνιση κιρσών, ή μικροσκοπικών πληγών στον οισοφάγο, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή απώλεια αίματος.

Αιμορροΐδες

Εάν οι αιμορροΐδες έχουν σχηματιστεί εσωτερικά, μπορεί να αιμορραγούν και κηλίδες αίματος να εμφανίζονται μετά τις κενώσεις.

Τι να κάνετε

Εάν διαπιστώσετε αίμα στα κόπρανα, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας. Πληροφορίες που θα δώσετε στο γιατρό σας για τη συχνότητα ή τη σοβαρότητα της αιμορραγίας αλλά και την ακριβή απόχρωση του αίματος στα κόπρανα βοηθούν να προκύψει σωστή διάγνωση για το ακριβές σημείο προέλευσης της αιμορραγίας

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button