Ειδήσεις Υγείας

Αίσθημα κούρασης: Για ποιες ασθένειες στο μέλλον αυξάνει τις πιθανότητες

Το καθημερινό άγχος οι αυξημένες υποχρεώσεις, οι λιγοστές ώρες ύπνου προκαλούν το αίσθημα της μόνιμης κούρασης το οποίο δε λέει να φύγει ούτε ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό το σύμπτωμα.

Μάθετε ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβει:

Υπνική άπνοια

Η άπνοια εκδηλώνεται πιο συχνά στους υπέρβαρους ή παχύσαρκους και εάν παραμείνει δίχως θεραπεία, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής αυξάνεται σημαντικά. Έτσι όσοι πάσχουν από το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο νιώθουν σωματική και πνευματική κόπωση.
Εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 30 και 60 ετών, περίπου στο 18% των ανδρών και στο 8% των γυναικών και πρόκειται στη ουσία για «βλάβη» της ποιότητας του ύπνου και όχι της χρονικής διάρκειας.

Χαμηλός σίδηρος

Η πιο συχνή κρυφή αιτία της κόπωσης είναι ο χαμηλός σίδηρος και αιματοκρίτης. Το πρόβλημα αυτό αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνη. Ο σύγχρονος τρόπος ευθύνεται κυρίως για το αίσθημα της κούρασης το οποίο χτυπάει πλέον όλο και περισσότερους.

Υποθυρεοειδισμός Ηashimoto

Η θυρεοειδίτιδα Ηashimoto αποτελεί τη δεύτερη αιτία κρυφής κόπωσης. Η συγκεκριμένη πάθηση ωθεί τον οργανισμό στην καταστροφή των κυττάρων που παράγουν θυροξίνη και άλλες ορμονικές εκκρίσεις του αδένα.

Προβλήματα καρδιάς

Η ύπαρξη τυχόν προβλημάτων καρδιάς ενοχοποιείται για το αίσθημα μόνιμης κούρασης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button