Ειδήσεις Υγείας

Αβιταμίνωση: Τα σημάδια που χτυπάνε καμπανάκι!

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic η αποβιταμίνωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι πάσχοντες δεν έχουν έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμινών λόγω κακής διατροφής η κάποιας στερητικής δίαιτας.

Πολύ συχνά κρυολογήματα

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση πολύ συχνών κρυολογημάτων μπορεί να σημαίνει έλλειψη στις βιταμίνες Α, C και σε ψευδάργυρο. Για να καλύψετε τις ανάγκες καλό είναι να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη c όπως είναι το συκώτι, η σόγια, οι ξηροί καρποί τα εσπεριδοειδή και οι πράσινες πιπεριές.

Τριχόπτωση

 

 

 

 

 

 

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να προκαλείται από την έλλειψη σιδήρου και ψευδαργύρου. Για να γεμίσετε τις “αποθήκες” του οργανισμού σας καλό είναι να βάλτε στο πιάτο σας τροφές όπως το μοσχάρι, το συκώτι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και η σόγια.

Προβλήματα στις αρθρώσεις

 

 

 

 

 

 

Ίσως οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών Β, C και D, που ο κύριος ρόλος τους είναι η ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων, των οστών και των συνδέσμων.

Όταν δε βλέπετε καθαρά στο σκοτάδι

 

 

 

 

 

Οι δυσκολίες στη όραση υποδηλώνουν έλλειψη βιταμίνης Α. Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που για να την προσλάβετε πρέπει να καταναλώνετε βερίκοκα, καρότα, πατάτες, αβοκάντο και ντομάτα.

Η γλώσσα είναι λεία και ωχρή

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για συμπτώματα που φανερώνουν έλλειψη σε σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνη Β12.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button