ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αγριεμένη τρόικα για το ανείσπρακτο claw back του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση

Πρόκειται για τα ποσά που θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει υποχρεωτικά ιδιωτικές εταιρείες και κλινικές αλλά και άλλοι πάροχοι, καθώς ο νόμος προβλέπει πως όταν υπάρχει υπέρβαση προϋπολογισμού, την επιπλέον δαπάνη πρέπει να την επιστρέφουν οι ιδιώτες πάροχοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης φρόντισε να κερδίσει όμως την εύνοια των παρόχων σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα μαζί τους. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα τους διευκολύνει.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Η τρόικα βγάζει δόντια και σε ΕΟΠΥΥ και σε υπ. Υγείας! Νέες συζητήσεις

Άλλωστε είχε φροντίσει ήδη νωρίτερα να μην εισπράξει το claw back, για να μη διαταράξει τις σχέσεις του μαζί τους, κάτι για το οποίο είχε κατηγορηθεί στη βουλή και από τη ΝΔ.

Εξάλλου επειδή είναι προαπαιτούμενο το claw back, θα πρέπει να πληρωθεί όπως και να χει έστω κι αν η κυβέρνηση αυτή αλλάξει. Γι αυτό και η ΝΔ επιτίθεται στον Σωτήρη Μπερσίμη καθώς γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα κληθεί εκείνη να λύσει το πρόβλημα αυτό.

Δωράκι με …δόσεις

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι τροικανοί ήταν έτοιμοι να ζητήσουν εδώ και τώρα τα χρωστούμενα που δεν είχε εισπράξει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά ο πρόεδρος του Οργανισμού προσβλέποντας στις καλές σχέσεις με τους διαφόρους κλάδους, παρουσίασε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής σε…δόσεις.

Δείτε ΕΔΩ ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις των «θεσμών» στην υγεία! Όλο το παρασκήνιο

Ειδικότερα θα πρέπει -όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr – να αποπληρώσουν καταρχάς το claw back της περυσινής χρονιάς και της φετινής φυσικά, ενώ τα ποσά των προηγούμενων χρόνων θα συμψηφιστούν και θα δοθούν σε δόσεις έως το 2018.

Οι τροϊκανοί – λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– άκουσαν με δυσπιστία την πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη δεδομένου ότι και στο παρελθόν είχε δώσει ανάλογες διαβεβαιώσεις στον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε, τις οποίες βέβαια δεν τήρησε.

Ο Τζουζέπε Καρόνε

Μάλιστα όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση μιλούν στο HealthReport.gr για ένα μειδίαμα που εμφανίστηκε στα χείλη των τροικανών, ενώ δεν έλλειψαν και κάποιες ειρωνείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στρατιές συμβούλων στον ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει νέα διάταξη

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: «Μας κάνουν μπούλινγκ ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοί του»! Πως τους έκοψαν και τα email

Άρχισαν οι παραιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ! Αποχωρεί στέλεχος του Οργανισμού

Μόνο στο HealthReport.gr: «Μπλόκαρε» η ανατιμολόγηση των φαρμάκων στον τροϊκανό Καρόνε!

Στα χέρια του τροϊκανού Καρόνε οι αποφάσεις για τα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο και οι αντιρρήσεις

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button