Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αγωνία για τον 6χρονο που έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά! Στο Παίδων σε βαριά κατάσταση

Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του
Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» ένα 6χρονο αγόρι από την Κηφισιά το οποίο έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα του και η 9χρονη αδερφή του, ενώ φαίνεται ότι το παιδί ξέφυγε της προσοχής και έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι.

Σύμφωνα με το Ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα. Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού.

Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω.

Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.

Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω. Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία
Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα κάγκελα οι Γενικοί Γιατροί! Φόβοι για αποκλεισμό τους από τη θεραπεία του Διαβήτη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button