ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Αγώνας δρόμου για νέους διοικητές στα νοσοκομεία! Τι επεξεργάζεται το υπ.Υγείας

Σε παιχνίδι για σκληρούς παίκτες αποδεικνύεται τελικά η υπόθεση αντικατάστασης των «γαλαζοπράσινων» διοικητών των νοσοκομείων, καθώς η ηγεσία του υπουργείου υγείας αναζητά ακόμη νομικό τρόπο για να τους αλλάξει.

Από τη μία οι περισσότεροι διοικητές συνεχίζουν να αρνούνται να παραιτηθούν παγώνοντας όμως κάθε διαδικασία μέσα στα νοσοκομεία. Είναι ενδεικτικό πως επειδή ακριβώς βρίσκονται σε αναμονή αποχώρησης ή μη, δεν προβαίνουν σε καμία αγορά αλλά και σε καμία απόφαση.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής λείπουν ακόμη και τα πιο βασικά αναλώσιμα υλικά με συνέπεια οι γιατροί να εφευρίσκουν «πατέντες» για να εξυπηρετηθούν τόσο οι ίδιοι στη δουλειά τους όσο και οι ασθενείς.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής επιχειρεί ακόμη να βρει τον τρόπο που θα απομακρυνθούν οι διοικητές… αθορύβως και χωρίς αποζημίωση, δεδομένου πως η πλειοψηφία έχει προειδοποιήσει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Και το ζήτημα είναι πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον η χώρα δε διαθέτει ούτε ευρώ για αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δέχεται και πιέσεις από την Κουμουνδούρου να αλλάξει τα πρόσωπα στα νοσοκομεία ώστε να μην επικρατούν γαλαζοπράσινα στελέχη. Και αυτό ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ο έλεγχος στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο πως ασκείται και πίεση προς τους διοικητές των νοσοκομείων από το υπουργείο Υγείας, με συνεχείς ελέγχους ώστε να λειτουργούν υπό το αυστηρό βλέμμα των νέων στελεχών της Αριστοτέλους.
Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κάνει συνεχείς συσκέψεις και με νομικούς, καθότι επιχειρεί να καταλήξει στο μοντέλο της νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθηθεί και θα διευκολύνει την τοποθέτηση νέων προσώπων στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Διαβάστε επίσης:

«Υπουργέ να πώς να επιλέξετε διοικητές στα Νοσοκομεία»! Τι προτείνει η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας

Δείτε ποιοι είναι οι νέοι Διοικητές και υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών!

Ποιον θα επιλέξει τελικά ο Π.Κουρουμπλής για τον ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button