ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΧωρίς κατηγορία

Αγώνας δρόμου για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών! Τι ανακοίνωσε ο Π. Κουρουμπλής

Με γιατρούς και νοσηλευτές αναμένεται να… γεμίσουν τους επόμενους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς σε συνάντηση που είχε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη, ανακοινώθηκαν επιπλέον 1500 προσλήψεις.

Συγκεκριμένα πέρα από τις τις 4500 θέσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο υπουργείο Υγείας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών και 700 νοσηλευτών.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε , ότι η θητεία των επικουρικών θα είναι διετής αν επιλέξουν απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή νησιά, ενώ από τις 1500 προσλήψεις, οι 500 θα καλύψουν τα κενά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και η διαδικασία θα γίνει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την ίδια ώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναζητάτε φόρμουλα συνεργασίας για παροχή στήριξης γιατρών και νοσηλευτών, με στέγαση και τροφή όπως ήδη έχει εφαρμόσει η περιφέρεια Ν.Αιγαίου.

Από την πλευρά του τέλος ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ιωάννης Καραβοκύρης, δεσμεύτηκε ότι θα θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου οι προσλήψεις στην υγεία να γίνουν κατά προτεραιότητα και να καμφθούν οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button