ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αδίστακτο κύκλωμα γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών πωλούσε φάρμακα των καρκινοπαθών στη μαύρη αγορά!

Γιατροί και νοσηλευτές  αλλά και φαρμακοποιοί, φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών αλλά και και άλλων σκευασμάτων που κυκλοφορούν μόνο στα νοσοκομεία.

Μάλιστα υπάρχει και έλλειψη σε ορισμένα από αυτά και έτσι το κύκλωμα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την ανάγκη των ασθενών.

 

 

 

 

 

Πάντως από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά, καθώς οι αξιωματικοί προσπαθούν να “στεγανοποιήσουν” την υπόθεση πριν διαρρεύσουν στοιχεία και εξαφανιστούν οι εμπλεκόμενοι.

Κατά την επιχείρηση η οικονομική αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών οι οποίοι αποτελούσαν ένα κύκλωμα υπεξαίρεσης και διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων σε ασθενείς.

Το κύκλωμα δρούσε όπως αναφέρουν πληροφορίες είτε με παράνομες φωτογραφίσεις είτε ακόμη και με υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα μεγάλο αριθμό σκευασμάτων, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε αποκομίζοντας τεράστια κέρδη

Δήλωση προέδρου ΠΦΣ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νομοσχέδιο «σκούπα» για τα Νοσοκομεία! Τι αλλάζει

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά που δεν προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button