ΆρθραΔημοφιλήΠολιτική Υγείας

Αδειάζει κι άλλο το ΠΕΔΥ! Προς το ΕΣΥ οι γιατροί.

 

Στο ΕΣΥ περνούν οριστικά οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (του ΠΕΔΥ) όπου και θα ορισθούν οι θέσεις τους άρα και η μισθολογική τους κατάταξη.
Η μάχη ωστόσο για το πώς θα ορισθούν οι θέσεις των γιατρών συνεχίζεται από τον κλάδο δεδομένου πως το θέμα είναι ουσιαστικά ακόμη στον αέρα.

 

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) με επιστολή του στον υπουργό Υγείας ζητά να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση για τους γιατρούς που αποφάσισαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, εγκαταλείποντας το ιδιωτικό τους ιατρείο.

 

Προτείνει μάλιστα συγκεκριμένη τροπολογία καθώς όπως τονίζει: «είναι κατεπείγουσα καθώς θα πρέπει να προηγηθεί της οριστικοποίησης των διαπιστωτικών πράξεων μεταφοράς των Ιατρών σε θέση ΕΣΥ και της δημοσίευσης τους σε ΦΕΚ».

 

Η τροπολογία που προτείνει ο ΙΣΑ προβλέπει: «Η κατάταξη των υποψηφίων σε βαθμό πραγματοποιείται σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, στα οποία προσμετράται και ο χρόνος υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

 

Με συνολική υπηρεσία μέχρι 10 έτη στον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητή Β΄. Με συνολική υπηρεσία άνω των 10 ετών και μέχρι τα 20 έτη στο βαθμό Επιμελητή Α΄. Με συνολική υπηρεσία άνω των 20 ετών στο βαθμό του Διευθυντή» Η ανησυχία των γιατρών εστιάζεται στο γεγονός ότι θα υπάρξουν ανισότητες στην αξιολόγηση καθώς επί της ουσίας είναι ακόμη ασαφες που «κλειδώνουν» οι θέσεις όσων θα μεταφερθούν.

 

Στο μεταξύ όμως το περιβόητο ΠΕΔΥ συνεχίζει να αδειάζει καθώς μεταφέρονται ακόμη και σήμερα λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, γιατροί από τα πολυιατρεία στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα κενά.

 

Χαρακτηριστικό είναι πως ήδη μεταφέρθηκαν οδοντίατροι ενώ κι άλλες ειδικότητες αναμένεται να πάνε στα νοσοκομεία τα οποία επίσης αναστενάζουν από τα κενά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button