ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αδειάζουν τα νοσοκομεία από επικουρικούς γιατρούς! Πότε και πόσοι αποχωρούν

Αδειάζουν σε λίγες εβδομάδες τα δημόσια νοσοκομεία από επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι σήμερα καλύπτουν βασικές ανάγκες στο ΕΣΥ, λόγω της έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Ειδικότερα στο τέλος του έτους (31.12.2018) αλλά και έως τον Ιανουάριο του 2019, θα «χηρέψουν» κι άλλες θέσεις στα δημόσια Νοσοκομεία λόγω της λήξης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, ενώ και τους προηγούμενους μήνες είχαν αποχωρήσει πολλοί επικουρικοί λόγω των συμβάσεων τους.

Άλλωστε με βάση και απόφαση του ΣτΕ όσες συμβάσεις επικουρικών γιατρών, παρατείνονται άνω των 24 μηνών δεν αναγνωρίζονται και δεν μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί. Γι αυτό άλλωστε και πρόσφατα είχαν μείνει απλήρωτοι δεκάδες επικουρικοί γιατροί σε πολλά νοσοκομεία και χρειάσθηκε ειδική ρύθμιση για να αποπληρωθούν οι αποδοχές τους.

Όμως οι άκρως απαραίτητοι επικουρικοί γιατροί, θα αρχίσουν σταδιακά να αποχωρούν, καθώς δύο «φουρνιές» που είχαν διορισθεί πριν δύο χρόνια, λήγουν οι συμβάσεις τους. Γεγονός που σημαίνει πως το σύστημα υγείας θα είναι μείον 1100 γιατρούς σε δύο μήνες από σήμερα. Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας: «Τέλος οι παρατάσεις για τους επικουρικούς γιατρούς στα νοσοκομεία! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας»

Να σημειωθεί πως σήμερα σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές υπάρχουν σε όλη τη χώρα 21.000 γιατροί στα νοσοκομεία των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ενώ εκτιμάται ότι λείπουν περίπου 6000 γιατροί από το δημόσιο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στη νέα Πρωτοβάθμια! Οι αμοιβές και τα ωράρια

Με ειδική μοριοδότηση επικουρικοί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ!

Αυξάνονται οι απλήρωτες εφημερίες στα νοσοκομεία και οι απλήρωτοι επικουρικοί γιατροί! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Εκτός της θεραπείας του Διαβήτη Παθολόγοι και Παιδίατροι που δεν έχουν εξειδίκευση! Τι προβλέπει υπ.απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button