ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων στην Θεσσαλονίκη! Τι λένε οι φαρμακοποιοί

Σε οικονομική ασφυξία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Αιτία οι καθυστερήσεις από τον ΕΟΠΥΥ, τόσο στις τρέχουσες οφειλές όσο και στα παλαιότερα ανεξόφλητα χρέη που χρονολογούνται από το 2011.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα περισσότερα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης να δηλώνουν μερική έως πλήρη αδυναμία στην προμήθεια των φαρμάκων για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι οι προμηθευτές δε δίνουν άλλα χρονικά περιθώρια και έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη, οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να αντέξουν την παραμικρή καθυστέρηση στις ήδη εκπρόθεσμες, οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ούτε την αβεβαιότητα για την πορεία των πληρωμών τους, που για τους φαρμακοποιούς αντιστοιχούν σε ότι σημαίνει ο μισθός για τους υπαλλήλους.

Για το λόγο αυτό, ο κος Θεοδοσιάδης, καλεί όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ώστε όπως υπογραμμίζει ”να προλάβουμε καταστάσεις που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση το Ελληνικό φαρμακείο”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button