Η φωνή του ασθενούς

Αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Πειραιώς και Κεφαλληνίας!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αγαστές σχέσεις που έχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς (ΟΣΠ) με τα νησιά και τους νησιώτες που κατοικούν στον Πειραιά και όπως τονίστηκε, η αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Πειραιώς και Κεφαλληνίας έχει στόχο τη συνεργασία τους στον επιστημονικό, πολιτιστικό και συνδικαλιστικό τομέα, σε κάθε τομέα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τη διαμόρφωση προτάσεων για τη νησιωτική πολιτική υγείας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΣΠ Μαρία Μενενάκου, «τα μέλη των δύο οδοντιατρικών συλλόγων πιστεύουμε στη συνεργασία για την προαγωγή της επιστήμης και τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής».

Από πλευράς Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας παρόν ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και άλλα μέλη του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος Διονύσιος Γαρμπής στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση της Κεφαλονιάς με τον Πειραιά, στο ιστορικό της απόφασης για την αδελφοποίηση των δύο συλλόγων και σχολίασε τη σύγχρονη πραγματικότητα στο οδοντιατρικό επάγγελμα.

 

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά με σύντομη παρουσίαση της ιστορικής πορείας και δράσης της, καθώς και μέρος της Μαντολινάτας της, η οποία ταξίδεψε τους συμμετέχοντες μουσικά στα νησιά. «Η Αδελφότητα έχει δημιουργήσει στα 100 χρόνια ζωής της ισχυρούς δεσμούς αδελφοποίησης με τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, οι περισσότεροι νησιώτες. Μας ενώνει και μας εμπνέει η θάλασσα, έχουμε το ίδιο όραμα για πολιτισμό και καλύτερη ποιότητα ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Αδελφότητας Μαριολένη Ζαφειράτου – Νεοφύτου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας απένειμε το μετάλλιο του Συλλόγου στον καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ Μιχαήλ Τζάκη, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας ήθελε να τιμήσει τον Δρ Τζάκη ως μια κορυφαία προσωπικότητα του επιστημονικού και του ευρύτερου κοινωνικού χώρου, που συνδέει την Κεφαλονιά με τον Πειραιά λόγω της καταγωγής του, από το χωριό Φραγκάτα της Κεφαλονιάς.

Σχεδιασμός λογοτύπου

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας στο πλαίσιο της αδελφοποίησής του με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, δημιούργησε λογότυπο σχεδιασμένο, έτσι ώστε να πληροί κριτήρια ομοιότητας με το λογότυπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, τόσο σε επίπεδο βασικού σχεδιασμού, όσο και συμβολισμών σχετιζόμενων με την ακτινοβολία του φωτός.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς στο ένα λογότυπο, ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων του Αργοστολίου στο άλλο. Μάλιστα τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας προσέφεραν μια μεταλλική γλυπτική σύνθεση με το νέο λογότυπο στα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button