Ειδήσεις Υγείας

Αιμορροίδες: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν  πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο τωνΑμερικανών Χειρουργών στο Σικάγο, η μέθοδος επιλογής  κορυφαίων χειρουργών στον κόσμο ,για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, είναι η  “ΤHD” ,με τη χρήση υπερήχων.

Η εκρίζωση των αιμορροΐδων, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γίνεται πλέον  πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.

« Η μέθοδος που χρησιμοποιούν  τα τελευταία χρόνια διάσημοι χειρουργοί σε ολόκληρο τον κόσμο για την  εκρίζωση των  αιμορροϊδων είναι η “ΤHD” με τη  χρήση των υπερήχων, καθώς τα αποτελέσματα της  υπερέχουν όλων των άλλων μεθόδων»αναφέρει ο  Διευθυντής γενικός χειρουργός στο METROPOLITAN   HOSPITALκ Διαμαντής Θωμάς,  που την εφαρμόζει  ήδη και στη χώρα μας με μεγάλη επιτυχία .

ΕΚΡΙΖΩΣΗ   ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΩΝ

Η εκρίζωση των αιμορροΐδων γίνεται ανώδυνα, αναίμακτα  και χωρίς εκτομές ιστού καθώς δεν χρησιμοποιείται πλέον χειρουργικό νυστέρι, αφού την δουλειά του κάνουν οι υπέρηχοι.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται πάνω από την οδοντωτή γραμμή του πρωκτού, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεύρα στη περιοχή άρα δεν υπάρχει και πόνος. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου  από τριάντα λεπτά μέχρι και  με μία ώρα, σε προπίπτουσες αιμορροΐδες 3ου ή 4ου βαθμού. Οι ασθενείς στην πλειοψηφία τους επιστρέφουν σπίτι του μετά από μερικές ώρες, η μπορεί να παραμείνουν  στο νοσοκομείο για νοσηλεία μιας ημέρας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΩΝ  ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλων επιστημονικών μελετών η εφαρμογή των υπερήχων για την εκρίζωση των αιμορροΐδων θεραπεύει οριστικά και  τα τρία   βασικά συμπτώματα  πόνος, κνησμός , αιμορραγία.

Παράλληλα έχει:

Ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο

Μικρότερο ποσοστό επιπλοκών

Γρήγορη (μια-δύο ημέρες) επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Με τη χρήση χειρουργικού νυστεριού ο μετεγχειρητικός πόνος είναι έντονος, με μεγάλη διάρκεια, πάνω από μία εβδομάδα και απαιτείται χρήση ισχυρών παυσίπονων.

Η δε επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες καθυστερεί περίπου δύο εβδομάδες και το ποσοστό των επιπλοκών είναι αυξημένο, όπως αιμορραγία, μολύνσεις, κακώσεις του σφιγκτήρα, ρήξη του ορθού κ.ά.,

«Σε αντίθεση η μέθοδος «THD» και η εμπειρία του εξειδικευμένου χειρουργού προσφέρει άριστα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα»προσθέτει ο κ Θωμάς.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία  οι αιμορροΐδες, ταλαιπωρούντο 50-70% του ενήλικου πληθυσμού   και  επηρεάζουνσημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής  των ανθρώπων.

Επειδή η νόσος δυστυχώς ακόμη και σήμερα  θεωρείταιταμπού ,η πλειοψηφία των πασχόντωνφτάνειστογιατρό αργά, με προχωρημένα ενοχλήματα.

Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι:

Πόνος στην περιοχή του πρωκτού

Αιμορραγία

Τοπικός ερεθισμός

Κνησμός

Ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση

Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότιπολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση των αιμορροΐδων. Συγκεκριμένα:

Η δυσκοιλιότητα

Η εγκυμοσύνη,

Η μεγάλη ηλικία,

Ο έντονος βήχας

Η συχνή άρση βαρέων αντικειμένων σε κάποια επαγγέλματα,

Η κληρονομική προδιάθεση.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button