Ειδήσεις Υγείας

Αιμορραγία από το αυτί: Πότε και γιατί είναι επείγουσα κατάσταση

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες η πιο συχνή αιτία που προκαλεί την αιμορραγία από το αυτί είναι η ρήξη ή η διάτρηση τυμπάνου. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται άμεσα ιατρική αντιμετώπιση αφού το τύμπανο είναι ένα φυσικό εμπόδιο για τα μικρόβια που εισέρχονται στο εσωτερικό του αυτιού.

Τα συμπτώματα, με τα οποία εκδηλώνεται η ρήξη ή διάτρηση τυμπάνου είναι: οξύς πόνος, έντονους πονοκέφαλους και μερική απώλεια ακοής.

Το καλό νέο είναι ότι η ρήξη τυμπάνου θα περάσει από μόνη της μέσα σε λίγες εβδομάδες. Προσοχή απαιτείται στη λήψη αυστηρών κανόνων υγιεινής ώστε να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση.

πονος αυτι

 

 

 

 

 

 

Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν το σύμπτωμα αυτό είναι:

Ο ασθενής να έχει χτυπήσει σε κάποιο σημείο το αυτί του οπότε σε σύντομο χρονικό διάστημα η αιμορραγία θα σταματήσει γρήγορα.

Όμως στην περίπτωση που υπάρχει σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι ο οποίος συνοδεύεται και από κάταγμα είναι μια επείγουσα κατάσταση.

Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται άμεσα η μεταφορά του πάσχοντα στο νοσοκομείο με το κεφάλι γερμένο στην πάσχουσα πλευρά, ώστε να διευκολύνεται η ροή του αίματος από το αυτί. Πάντως θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας κάθε φορά που θα παρουσιάσετε αιμορραγία από το αυτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κερί στο αυτί: Τρεις τρόποι εξπρές για να το απομακρύνετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button