Ειδήσεις Υγείας

Αιμορροΐδες: Οι τροφές που τις επιδεινώνουν!

Οι αιμορροΐδες ταλαιπωρούν έναν στους τρεις συμπολίτες μας. Οι παράγοντες που μπορεί να τις «φουντώσουν», είναι το οικογενειακό ιστορικό, μια διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες, η έντονη εργασία, το σωματικό βάρος, οι διατροφικές αλλεργίες, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η εγκυμοσύνη και η πολύωρη ορθοστασία.

Εάν έχετε, λοιπόν, την ατυχία να υποφέρετε από το πρόβλημα αυτό, τότε καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι με την κατάλληλη διατροφή μπορεί να πετύχετε μείωση των συμπτωμάτων, ακόμη και εξάλειψη.

Δείτε τι δεν πρέπει να τρώτε!

Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (γλυκά, τυριά, κρέας)

Αεριούχα αναψυκτικά, καφές, αλκοόλ

Ζύμες, άσπρο ψωμί, ζυμαρικά με άσπρο αλεύρι

Καυτερά φαγητά

καυτερά

 

 

 

 

Επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο σε μεγάλες ποσότητες

Γενικά τροφές πλούσιες σε λίπη

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Tips

Οι τροφές που ενδείκνυται για τις αιμορροΐδες, είναι αυτές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως τα δημητριακά, τα ψωμιά, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και το μαύρο ρύζι. Ο χρυσός κανόνας για την πρόληψή τους είναι να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια του νερού καθημερινά. Τα προβιοτικά γιαούρτια μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά για τη γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων

Στην περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό που θα σας συστήσει την κατάλληλα φαρμακευτική αγωγή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button