Ειδήσεις Υγείας

Αιμορροΐδες: Tips για να μειώσετε τον πόνο και την φαγούρα!

Οι αιμορροΐδες μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ορθού (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες). Συνήθως εκδηλώνονται με φαγούρα, δυσφορία και αιμορραγία.

Αιμορροΐδες: Tips για να μειώσετε τον πόνο και την φαγούρα

Ναι στις φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες στη διατρφή απομακρύνουν τη δυσκοιλιότητα και το τέντωμα για τη μετακίνηση του εντέρου, δύο από τις βασικές αιτίες κινδύνου για την ανάπτυξη των αιμορροΐδων.

Τροφές πλούσιες σε ίνες είναι: τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια (φασόλια), το πίτουρο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα ψωμιά.

Ζεστό μπάνιο. Το νερό μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικό για τις φλεγμονώδεις και επώδυνες αιμορροΐδες. Καλό είναι να χρησιμοποιήστε σαπούνι χωρίς πρόσθετα αρώματα.

Ειδικά μαντηλάκια και κρέμες. Είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία και μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και την φαγούρα χωρίς παρενέργειες.

Ναι στα κρύα επιθέματα. Βάλτε ένα μικρό κρύο επίθεμα στην περιοχή αρκετές φορές την ημέρα. Θα μουδιάσει το σημείο και θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο.

Παυσίπονα. Η λήψη των κοινών παυσίπονων μπορεί να ανακουφίσουν τους πάσχοντες από τον πόνο.

Αποφύγετε να ξύνετε την περιοχή. Μπορεί να βλάψετε το δέρμα και εντείνετε τον ερεθισμό και τη φαγούρα.

Βαμβακερά εσώρουχα μόνο. Προτιμήστε να φοράτε χαλαρά εσώρουχα, κατά προτίμηση από βαμβάκι τα οποία, εμποδίζουν την ανάπτυξη υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή.

Νερό πολύ νερό

Πίνοντας αρκετό νερό μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο που προκαλούν οι αιμορροΐδες. Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται η κατανάλωση δυο λίτρων νερού την ημέρα ενώ, θα πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιμορροΐδες: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα τις αντιμετωπίσετε;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button