ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αιτήσεις τέλος στον ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς! Λήγει η προθεσμία

Βέβαια τα μηνύματα που φθάνουν από όλη τη χώρα δεν είναι και τα πιο ευοίωνα για την εφαρμογή του νέου συστήματος και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Εξάλλου οι ιδιώτες γιατροί (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι και Παιδίατροι) που θα συμβάλουν στο θεσμό του «οικογενειακού γιατρού», ήταν αρνητικοί από την αρχή.

Τόσο οι αμοιβές όσο και το ωράριο στο ιδιωτικό τους ιατρείο ήταν αποτρεπτικό για να γίνει μαζική κατάθεση αιτήσεων. Κάτι που ο κλάδος είχε διαμηνύσει τόσο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ η οποία είχε σπεύσει να ενημερώσει από κοντά τον ιατρικό κόσμο με επισκέψεις σε διάφορες περιοχές.

Αποτέλεσμα όμως είναι- εάν τουλάχιστον και στην παράταση το ενδιαφέρον είναι μειωμένο- τότε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού παραμένει στον αέρα. Δείτε ΕΔΩ πόσοι είχαν καταθέσει αίτηση: «Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Και ο θεσμός είναι στον αέρα καθώς ο απαραίτητος αριθμός γιατρών δε συγκεντρώθηκε ούτε για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Και το πρόβλημα παραμένει: η τρόικα έχει ζητήσει μέχρι τον Μάρτιο όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν επιλέξει τον οικογενειακό τους γιατρό, ώστε σιγά σιγά να αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο σύστημα.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι είναι πιθανό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ζητήσει από τους δανειστές παράταση για την επιλογή οικογενειακού γιατρού από όλους και στο μεταξύ να αρχίσει το νέο σύστημα να υιοθετείται σταδιακά όπου υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί.
Κάτι που άλλωστε γίνεται τώρα και με τις ΤΟΜΥ, ανοίγουν όπου υπάρχουν γιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

ΙΣΑ: Νέο «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Στον αέρα ακόμη ο οικογενειακός γιατρός! Λήγει η παράταση για αιτήσεις στις 12 Φεβρουαρίου

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button