ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αιφνίδια «εισβολή» ελεγκτών στον ΕΟΦ για την υπόθεση Novartis! Αποκλειστικές πληροφορίες

Φύλλο και φτερό έκανε ομάδα ελεγκτών τα γραφεία του ΕΟΦ, προκειμένου να βρει στοιχεία για την υπόθεση Novartis που έχει προκαλέσει αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα χθες Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κι ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis, ομάδα ελεγκτών έχοντας και το πράσινο φως των δικαστικών αρχών, πέρασε την πύλη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στη Λεωφόρο Μεσογείων γύρω στις 10:30 το πρωί.

Οι ελεγκτές είχαν εντολή, λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο HealthReport.gr, να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία και τους υπολογιστές των στελεχών του Οργανισμού.

Στόχος να βρεθούν τα ηλεκτρονικά αρχεία από την επίμαχη περίοδο που εξετάζεται για τη Novartis, δεδομένου ότι η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, είχε καταγγείλει πρόσφατα ότι χάθηκαν στοιχεία, μέσα από τον ΕΟΦ, γεγονός στο οποίο και απέδωσε την καθυστέρηση στις έρευνες.

Σύμφωνα με την κ. Παπασπύρου χάθηκαν έγγραφα που υπήρχαν στο Υπουργείο Υγείας και τα ηλεκτρονικά e-mail του ΕΟΦ από τα τέλη του 2011 μέχρι και το 2012.

Εκτός γραφείων οι εργαζόμενοι για τον έλεγχο

Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι το κλιμάκιο των ελεγκτών, κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη χθες στον ΕΟΦ, ήλεγξε όλους τους υπολογιστές που βρίσκονταν στα κρίσιμα τμήματα, απομακρύνοντας μάλιστα τους εργαζόμενους από τα γραφεία τους, όπως μεταφέρουν μάρτυρες στο HealthReport.gr.

Μάλιστα εξονυχιστικός έλεγχος έγινε στο τμήμα μηχανογράφησης, καθώς αναζητούνται έγγραφα και ειδικά email που αντηλλάγησαν την επίμαχη περίοδο μεταξύ ΕΟΦ και υπουργείου Υγείας, τονίζουν πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν στο HealthReport.gr ότι οι ελεγκτές έμειναν για ώρες στο γραφείο της Προέδρου του ΕΟΦ Κατερίνας Αντωνίου, εξετάζοντας λεπτομερώς διάφορα στοιχεία και έγγραφα.

Το κλιμάκιο αποχώρησε αργά το απόγευμα γύρω στις 17:00, τονίζουν οι πληροφορίες.
Η υπόθεση Novartis πάντως αναμένεται να είναι η αρχή του φακέλου «φάρμακα» που έχει ανοίξει η κυβέρνηση, καθώς σκοπεύει για πολιτικούς λόγους να συνεχίσει την έρευνα και να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα. Διαβάστε ΕΔΩ τις πληροφορίες του HealthReport.gr: «Τι έρχεται μετά τη Novartis! Νέος φάκελος «φωτιά»

Γι αυτό άλλωστε όπως σημειώνουν οι πηγές του HealthReport.gr, οι ελεγκτές κατά την επίσκεψη τους στον ΕΟΦ πήραν έγγραφα και για άλλες υποθέσεις που διερευνώνται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά η μάχη στη Βουλή για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα πρόσωπα

Υπόθεση Novartis: Φύλλο και φτερό τα οικονομικά 4000 γιατρών! Τι θα ελέγξουν οι αρχές

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την υπόθεση Novartis! Φάρμακα, συνταγές, εξαγωγές στο μικροσκόπιο των αρχών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button