ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αιφνίδιο χαράτσι 25% σε νέα φάρμακα με έκτακτη τροπολογία! Νέος κίνδυνος απόσυρσης 23 φαρμάκων

Στον αέρα είναι 23 νέα φάρμακα που παίρνουν ασθενείς από τις αρχές του χρόνου, καθώς το υπουργείο Υγείας κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας τροπολογία με την οποία επιβάλει επιπλέον “τέλος25% στα νέα καινοτόμα φάρμακα.

Οι φαρμακοβιομηχανίες (ΣΦΕΕ) που συναντήθηκαν με το υπουργό Υγείας το απόγευμα της Τρίτης, δηλώνουν αιφνιδιασμένες καθώς είχαν λάβει τη δέσμευση ότι πριν επιβληθεί οτιδήποτε, θα προηγούνταν συνομιλίες. Βέβαια το σχετικό μέτρο είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, αλλά υπήρχε διαπραγμάτευση με τον κλάδο μήπως αντικατασταθεί με άλλες ρυθμίσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Νέα φάρμακα οριστικά μόνο με χαράτσι 25%! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από τα σχέδια του υπ.Υγείας”

Οι κίνδυνοι για τους ασθενείς

Ωστόσο το θέμα αφορά εκατοντάδες ασθενείς που άρχισαν να λαμβάνουν νέα καινοτόμα φάρμακα από τις αρχές του 2017, καθώς η τροπολογία προβλέπει αναδρομική εφαρμογή του μέτρου από 1.1.2017 και οι φαρμακευτικές εταιρείες διαμηνύουν πως είναι πιθανό ακόμη και να αποσυρθούν φάρμακα, λόγω των μεγάλων ποσών που προκύπτουν.

Τα σκευάσματα που άρχισαν να αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση και υπόκεινται στο νέο “τέλος” είναι 23 τον αριθμό και αφορούν σε σοβαρά νοσήματα όπως ογκολογικές παθήσεις, καρδιολογικές κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς

Αλλάζει το σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για συμβάσεις οδοντιάτρων –ΕΟΠΥΥ! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Δέκα μέρες προθεσμία για μόνιμη ένταξη στο ΕΣΥ! Έρχονται έλεγχοι σε ιατρεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button