ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αιφνιδιαστικά στον Ευαγγελισμό ο Κικίλιας! Ανοίγουν 8 νέες κλίνες στη ΜΑΦ

Στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ.Κικίλιας επισκέφθηκε το νοσοκομείο προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μετά και τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι στη λίστα αναμονής είναι 45 συνάνθρωποί μας για ένα κρεβάτι σε εντατική. Διαβάστε ΕΔΩ τι λένε οι εργαζόμενοι: Τραγική λίστα αναμονής για εντατική με 42 άτομα! Εντείνεται το πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας”

Ο κ.Κικίλιας επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής όπου συζήτησε με τον Διευθυντή της κ.Ζακυνθινό.

Ο Β.Κικίλιας στον Ευαγγελισμό

Κατά την ενημέρωση που είχε από τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, ο υπουργός Υγείας πληροφορήθηκε ότι η ΜΕΘ είναι σε πλήρη ανάπτυξη αφού ήδη λειτουργούν 30 κρεβάτια.

Γι αυτό ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ανοίξουν κρεβάτια στη ΜΑΦ.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα αναπτυχθούν 8 κρεβάτια στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αφού θα αξιοποιηθεί κονδύλι 600.000 ευρώ που προέρχεται από δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος. Είχαν προηγηθεί συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας για τις αλλαγές στα Νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας για αλλαγές σε νοσοκομεία, προσλήψεις, ΕΚΑΒ και ΣΔΙΤ! Τι αποφασίσθηκε”

ΤΕΠ όλο το ισόγειο του Ευαγγελισμού

Πάντως κατά την επίσκεψή του στον «Ευαγγελισμό» ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε την χωροταξική αλλαγή του ισογείου του Νοσοκομείου, το οποίο μετατρέπεται στο σύνολό του σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Μια λύση που αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην λειτουργία των εφημεριών και στην καλύτερη φροντίδα των ασθενών, όπως εκτιμά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button