Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Ακμή: Πέντε γιατροσόφια από…σπίτι

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιείστε φάρμακα για την ακμή, υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης οι οποίοι θεωρούνται άκρως αποτελεσματικοί.

Μέλι και λεμόνι

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους εναλλακτικής αντιμετώπισης της ακμής είναι ο συνδυασμός του λεμονιού με το μέλι. Κόψτε μια φέτα λεμόνι, αλείψτε τη με μέλι και βάλτε τη στο πρόσωπό σας.

Ατμός

Μη ξεχνάτε ότι τον ατμό εκμεταλλεύονται ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα κέντρα αισθητικής για την αφαίρεση των τοξινών από το δέρμα και το σώμα σας.

Πάγος

Όπως το παγωμένο νερό έτσι και ένα κομμάτι πάγου αν το τυλίξετε σε μια πετσέτα και το κρατήσετε σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας τότε θα καταφέρετε να κλείσετε τους ανοιχτούς πόρους και θα εμποδίσει τα βακτήρια να εισβάλλουν στο δέρμα σας.

Ντομάτα

Η ντομάτα περιέχει βιταμίνες C, K, A, και μπορεί να καταπολεμήσουν την ακμή και να βελτιώσετε έτσι σημαντικά την εικόνα του προσώπου σας.

Υγιεινή διατροφή

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μια από τις βασικές αιτίες της ακμής είναι η κακή διατροφή, η οποία, είναι υπεύθυνη για σωρεία ασθενειών και παθήσεων. Αποφεύγετε λοιπόν το fast-food, τρώτε φρούτα και λαχανικά και μην αμελείτε να γυμνάζεστε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button