Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Ακμή στην πλάτη: Έξι tips για να απαλλαγείτε οριστικά

Μάλιστα το τελευταίο καιρό παρατηρείται ραγδαία αύξηση του φαινομένου σε ενήλικες, άντρες και γυναίκες. Και αυτό γιατί η πλάτη είναι ένα από τα σημεία με τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες, οπότε είναι αρκετά επιρρεπής σε αυτές τις κρίσεις.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η ακμή στην πλάτη είναι ένα πρόβλημα το οποίο αν και έχει ορμονικές ρίζες, επιδεινώνεται από το άγχος, την κακή διατροφή, τον ιδρώτα και τα ακατάλληλα ρούχα. Η αντιμετώπισή της απαιτεί προσοχή, καθημερινή φροντίδα ενώ στην περίπτωση που δε φεύγει ίσως θα πρέπει να πάρετε φαρμακευτική αγωγή.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε μια και έξω από τα αντιαισθητικά αυτά σπυράκια.

Ναι στα βαμβακερά όχι στα συνθεκτικά υφάσματα

Για να μην φράζουν οι πόροι της επιδερμίδας κυρίως τώρα το καλοκαίρι προτιμήστε τα μπλουζάκια από βαμβακερό ύφασμα, όταν οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκινο. Έτσι απορροφάται ο ιδρώτας και δεν φράζουν οι πόροι.

Προσοχή στον ήλιο

Οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να αποφεύγετε η παρατεταμένη ηλιοθεραπεία αφού ο ο ήλιος ξηραίνει την επιδερμίδα και επιδεινώνει τη φλεγμονή.

Περιορίστε τους υδατάνθρακες

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προωθούν τις φλεγμονές στο σώμα αλλά και την παραγωγή ελαίων από τους σμηγματογόνους αδένες.

Κάντε απολέπιση

Η συχνή απολέπιση έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τόσο τα νεκρά κύτταρα όσο και να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα.

Ναι στο αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Ένα ειδικό αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή αφρόλουτρο θα βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλλαγμένο από τα βακτήρια που συμβάλλουν στις κρίσεις ακμής.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει καλό είναι να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας ώστε να σας προτείνει λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button