Ειδήσεις Υγείας

Ακμή στην πλάτη: Απαλλαγείτε με διαδικασία εξπρές

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο όταν φράζουν οι σμηγματογόνοι αδένες του δέρματος, οι οποίο παράγουν φυσικά έλαια (σμήγμα)  για να διατηρούν το δέρμα και τα μαλλιά ενυδατωμένα.
Όταν γίνεται  αυτό αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλούν φλεγμονές και κατ’ επέκταση ακμή.
Περισσότερο επιρρεπή στην κατάσταση αυτή δεν είναι μόνο οι έφηβοι αλλά και οι ενήλικες κυρίως άνδρες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική δερματολογική εταιρεία ο παράγοντας που προκαλεί τη φλεγμονή είναι ένα βακτηρίδιο που ονομάζεται propionobacterium acnes και μπορεί να αναπτυχθεί  στο δέρμα του καθενός.

Στην περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη με φυσικό τρόπο, θα πρέπει αρχικά να κάνετε τακτική  απολέπιση στην πλάτη, χρησιμοποιώντας σκληρό σφουγγάρι.

Ένας ακόμη φυσικός τρόπος αφορά το μπάνιο στη θάλασσα  που εξαφανίζει τα σπυράκια, χάρη στο αλάτι που περιέχει το θαλασσινό νερό.
Προσοχή όμως ο  ήλιος επιδεινώνει την κατάσταση. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν  η ηλιοθεραπεία να μην υπ[υπερβαίνει τα δέκα λεπτά.

Φάτε τροφές που περιέχουν ψευδάργυρος ο οποίος είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητητικού.
Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικό διάλυμα με ψευδάργυρο για απευθείας εφαρμογή στην επιδερμίδα ή να λάβετε τον ψευδάργυρο σε μορφή συμπληρώματος (25 με 45 mg ημερησίως).

Στην περίπτωση που το πρόβλημα  επιμένει τότε απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό ώστε να σας συνταγογραφήσει αντιβίωση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button