Ειδήσεις Υγείας

Ακράτεια ούρων: Με ποιες παθήσεις συνδέεται;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) οι γυναίκες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ακράτεια συγκριτικά με τους άντρες. Η πιθανότητα να εμφανιστεί ακράτεια αυξάνεται σημαντικά με την αύξηση της ηλικίας, χωρίς να θεωρείται φυσιολογική συνέπεια της ηλικίας. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 στις 10 γυναίκες 40-65 ετών και 3 στις 10 γυναίκες άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό.

Οι παθήσεις που σχετίζονται με την ακράτεια ούρων είναι:

Διαβήτης

Ο σακχαρωδης διαβήτης είναι πιθανό να επηρεάσει τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης προκαλώντας από συχνουρία, έως βλάβη στα νεύρα της ουροδόχου κύστης.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια αιματολογική εξέταση ώστε να διαπιστώσετε αν όντως υπάρχει πρόβλημα.

Ινομυώματα

Τα ινομυώματα επειδή αναπτύσσονται στα τοιχώματα της μήτρας, μπορεί να προκαλέσουν πίεση στην κοιλιακή χώρα με συνέπεια και την εκδήλωση της ακράτειας ούρων.

Πρόπτωση
Η πρόπτωση μήτρας μπορεί να παρουσιαστεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, όπως ακράτεια ή δυσκολία στην κένωση των εντέρων.

Εντερικά προβλήματα

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία προβλημάτων, από κοιλιακό τυμπανισμό και δυσκοιλιότητα έως διάρροια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button