Ειδήσεις ΥγείαςΠλαστική

Ακράτεια: Δείτε τις ένοχες αιτίες

Ωστόσο οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν να μιλήσουν για το πρόβλημα τους εξαιτίας της αμηχανίας που τους προκαλεί η ίδια η νόσο.

Εκτιμάται ότι το 30%  άνω των 30 ετών έχουν παρουσιάσει κάποια στιγμή της ζωής τους ακράτεια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Ένωσης Μαιευτήρων οι ένοχες αιτίες είναι:

Η ατροφία του ουροποιητικού συστήματος. Συνήθως πρόκειται για την πτώση τους χαμηλότερα απο τη φυσιολογική τους θέση, με αποτέλεσμα την απώλεια ούρων.

Δύσκολη γέννα

Μετά από ένα δύσκολο τοκετό,ή η γέννηση ενός μεγάλου παιδιού ή μετά απο πολλούς τοκετούς μπορεί να προκληθούν κακώσεις στο μηχανισμό της ούρησης.

Η εμμηνόπαυση

Η έλλειψη των οιστρογόνων που παρατηρείται στην εμμηνόπαυση, λοιπόν, προκαλεί μεταξύ άλλων και ατροφία του ουροποιητικού συστήματος (της ουρήθρας).

Ο πολλές επεμβάσεις (π.χ. γυναικολογικές), οι νευρολογικές παθήσεις (π.χ. η σκλήρυνση κατά πλάκας) ή ακομη και η ακτινονοθεραπεία της πυέλου μπορεί να οδηγήσουν σε δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Στο γιατρό

Η διάγνωση της νόσου γίνεται με τη λήψη του ιστορικού της γυναίκας αλλά και με κλινική εξέταση από το γιατρό. Μπορεί επίσης να απαιτηθεί και ουροδυναμικός έλεγχος, ώστε να μετρηθούν οι πιέσεις που ασκούνται στην ουροδόχο κύστη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button